מאפיינים תרבותיים
מאפיינים תרבותיים
האפליקציה תיתן מענה בעיקר לאוכלוסייה היהודית בישראל על כל גווניה – חילוניים, מסורתיים ודתיים. הפקת האירועים תתמקד בקהל יעד המחפש ליהנות, תוך מתן תשומת לב לערכים החשובים ל ו. תהיה התחשבות בתחומי העניין של הקהל, באופי העברת האירוע ובהתאמה של אנשי המקצוע הנכונים שיהפכו אותו ליחיד ומיוחד.
קהל יעד חילוני
קהל היעד החילוני נוהג לחגוג אירועים רבים.
רוב האירועים קשורים למסורת היהודית והתרבות הישראלית, כגון חגי ישראל, חתונות, בריתות, בר מצוות ועוד.
יחד עם זאת, קהל זה חוגג אף אירועים גלובאליים הנחגגים בכל העולם כמו: Valentine's Day מהמסורת הנוצרית ו- New Year מהלוח הקלנדרי העולמי.
בשנים האחרונות אנו עדים אף למנהגים נוספים אותם קהל זה החל לחגוג, כגון מסיבה לגילוי מין העובר.

כאשר מארגנים אירוע לאוכלוסייה החילונית, אין כללים רבים בהם אנו אמורים לעמוד. בדרך כלל, תוכן האירוע הוא זה שחשוב ועליו יש לשים דגש, על מנת שהאורחים ייהנו בו.
כשמדובר על אירועים דתיים, יש רשימה ארוכה של דברים שאנו צריכים לקחת בחשבון, עוד לפני שמתחילים לחשוב על עניין התוכן. לשם כך, אנו צריכים להכיר את המגזר ומנהגיו, על מנת שנוכל לבצע את האירוע כנדרש.
יחד עם זאת, עלינו להכיר בכך כי המגזר הדתי, כמו גם המגזר החילוני והמסורתי, אינו עשוי ממקשה אחת. המגזר הדתי מחולק לקבוצות, כאשר לכל קבוצה יש הרגלים וערכים מסוימים.
כאשר אנו פונים לאוכלוסייה זו יש לשים לב לפרטים הבאים:
-
התוכן באירוע דתי צריך להיות צנוע, על מנת שלא לעורר מהומה ואי נוחות. כמו כן, רצוי מאוד שהתכנים יהיו קרובים ללבם, בין אם זו אמונה, משפחה, ארץ ישראל וכדומה.
-
אצל מרבית האוכלוסייה הדתית קיים מנהג של הפרדה בין המגדרים.
-
האוכל אשר מוגש באירועים הדתיים חייב להיות כשר, בין אם זו כשרות חלבית או בשרית.
-
המוזיקה המושמעת באירועים דתיים צריכה להיות ישראלית ודתית.
-
האוכלוסייה הדתית תוכל למצוא באפליקציה התייחסות לאירועים, כגון, שבת חתן, בר/בת מצווה , עלייה לתורה, הפרשת חלה, חגי ישראל ועוד.
קהל יעד מסורתי ודתי

האוכלוסייה הישראלית יהודית בארץ ישראל הגיעה לארץ מיבשות שונות ומגוונות מכל רחבי העולם במאה הקודמת, כגון, צפון אפריקה ואסיה, אירופה ואמריקה.
העולים הביאו עמם מנהגים וערכים שונים ומגוונים אותם הם שומרים ונוהגים לקיים ולחגוג במועדים שונים.
דוגמאות לאירועי עדות:
-
מימונה - יוצאי צפון מערב אפריקה, בעיקר יהדות מרוקו, נוהגים לחגוג את המימונה שמתקיים עם צאת חג הפסח. החגיגה מאופיינת בפתיחת שולחן עם מיטב מאכלים מתוקים, לבוש מסורתי מפואר כגון גלימות ותרבושים צבעוניים וכן שירים וריקודים.
-
חינה– טכס הנהוג בקרב עמים שונים במזרח התיכון, בצפון אפריקה והודו, לפני החתונה. טכס זה הנו טכס מעבר מחיים כיחידים לחיי זוגיות. טכס החינה מתקיים לפני החתונה. בטכס נהוג למרוח על כפות החתן והכלה חומר כתום (חינה) כסימן לברכה ומזל טוב. הטכס מלווה בריקודים ושירים מסורתיים בעברית ובערבית, תלבושות אותנטיות ומאכלים מתוקים מסורתיים.
-
נוביגוד– נהוג לחגוג חג זה בקרב יוצאי ברית המועצות בתחילת השנה האזרחית. החג נחגג בקרב בני המשפחה והחברים. מנהגי החג כוללים: מסיבת תחפושות לילדים, חלוקת מתנות ואוכל מסורתי ושתייה חריפה.
אירועי עדות

סקר
סקר
דת

ילדים

גיל

מין

סטטוס

האם ארגנת בעבר אירועים?

אילו סוגי אירועים ארגנת?

מהי כמות המשתתפים באירועים שארגנת?

במה את/ה נעזר/ת בכדי לארגן אירוע?

מהם הפרטים החשובים לך באירוע?

עם אילו קשיים התמודדת בעבר בארגון אירוע?

מאיפה את/ה מקבל/ת השראה לאירוע?

איך את/ה מחליט/ה על תקציב האירוע?

איפה את/ה רוכש/ת עיצוב לאירוע?

על פי מה את/ה בוחר/ת את הציוד/העיצוב לאירוע?

סיכום ומסקנות
מתוצאות הסקר
סיכום ומסקנות
מתוצאות הסקר
קשיים
לפי תשובות הנשאלים כדאי להתמקד באפליקציה במענה לאירועים המאורגנים השכיחים ביותר, כמו יום הולדת וחגים.
ניתן לראות כי האירועים המאורגנים על ידי הנשאלים הם תלויי גיל. גילאי 20-30 ארגנו בעיקר ימי הולדת ומסיבות גיוס/שחרור ומסיבת רווקים, כאשר יתר הנשאלים המבוגרים יותר ארגנו בנוסף לכך גם בר/בת מצווה, בריתה, חגים ואזכרות.
מתשובות הנשאלים באשר לקשיים איתם התמודדו ועל מנת לתת מענה למציאת פתרונות עבורם, על האפליקציה לארגון אירועים להתמקד ברעיונות להפעלה/אטרקציה ובאפשרויות למקומות לקיום האירוע.
ניתן לראות כי בני ה-50 ומעלה אינם נעזרים כלל בארגון האירוע וכאשר הם נעזרים במישהו, הם נעזרים בחברים ומשפחה בלבד. לעומת זאת, בני ה-20-30 נעזרים בגורמים רבים ומגוונים, הן באמצעים טכנולוגיים והן בייעוץ עם חברים ומשפחה.
ניתן להסיק מכך כי המבוגרים ככל הנראה נרתעים מלהסתייע באמצעים טכנולוגיים לעומת הצעירים. לכן יש לחשוב על קהל היעד המבוגר ולהתאים את אפיון האפליקציה לאוכלוסייה.
רוב מוחלט מהנשאלים ענו שהכי חשוב להם באירוע זה הכיבוד. לכן לקטגוריה זאת באפליקציה צריכה להיות חשיבות גם כן.
האירוע הנפוץ
הפרט החשוב
טכנולוגיה
בני ה-50 ומעלה מקבלים השראה לארגון ועיצוב האירוע בעיקר מבני משפחה וחברים, לעומת הצעירים יותר שמקבלים השראה גם מקבוצות פייסבוק, פינטרסט, בלוגים וכתבות.
מאחר ורוב הנשאלים רוכשים העיצוב לאירוע ממספר חנויות ולא ממקום אחד, אפשר ללמוד כי קיים צורך במקום אחד אשר ייתן מענה לרכישת כל העיצוב לאירוע ובכך יקל על המארגנים.
רוב מוחלט מהנשאלים (63%) מחליט מראש את התקציב לאירוע ואלו שענו שהתקציב שלהם בלתי מוגבל מעל גיל 50 ולכן אולי ניתן לקשר את תקציב האירוע לביסוס כלכלי
עיצוב לאירוע
רוב הנשאלים ענו כי הם קונים את העיצוב לאירוע על פי סוג האירוע. לדוגמא למסיבת רווקות בדרך כלל יקנו עיצוב בצבע ורוד. או לפי סגנון עיצובי שמתחשק להם לדוגמא סגנון בוהמי. הכי פחות ענו שהם בוחרים לפי מבצעים קיימים ומכך אפשר להבין שהמחיר והמבצעים משפיעים פחות בנושא העיצוב ויותר טרנדים קיימים ואופי המסיבה.
סגנון עיצובי
תקציב לאירוע
השראה
פרסונות
פרסונות
מסקנות לאפיון
מסקנות לאפיון
סוגי אירועים
משלוחים
הדגש העיקרי באפליקציה יהיה בנושא ימי הולדת, מאחר ורוב המשתמשים (כ-92 אחוז) מארגנים ימי הולדת. ימי הולדת מתקיימים לאורך כל השנה וכל שנה ואינם אירועים חד-פעמיים. הדגש המשני יהיה בנושא מתן מענה לארגון חגים ולאחריו יתר האירועים השכיחים פחות.
באמצעות האפליקציה ניתן יהיה להיחשף למגוון של עיצובים וציוד לאירוע ולהזמין דרכה המוצרים.
בנוסף, האפליקציה תספק משלוחים של המוצרים המוזמנים עד לבית הלקוח. בכך היא תענה על הצורך של הלקוח אשר היה עד כה רוכש העיצוב במספר חנויות, על מנת לחסוך לו זמן וכסף.
גודל האירוע
האפליקציה תתמקד במתן מענה לאירועים קטנים בלבד המאורגנים באופן עצמאי.
מתוך תשובות העונים וסקר שוק, מצאתי כי לאירועים גדולים כגון חתונה, קיימת אפליקציה ידועה בשם "מאורסים מאורסות" שעונה על צורך של הזוג לארגון חתונה. אין בשוק מענה לצורך של ארגון אירועים קטנים, ולפי הסקר קיים צורך חזק לפלטפורמה זו.